Hoe blijf je staande als therapeut

Dr Sara Scheveneels1, Miriam Lommen2
1KU Leuven
2Rijksuniversiteit Groningen

 

nummer

121

Opgenomen in sessie

Vrijdag, 13.30 uur, Zaal 55/56

Inhoud openbare supervisie

Naast de openbare supervisies organiseren we dit jaar ook beide dagen een openbare intervisie. Het wordt een klassiek intervisieformat in een kleine, informele setting. De intervisie zal echter niet gelinkt zijn aan de casuïstiek van onze patiënten, maar zal draaien om vragen die passen binnen ons congresthema “the truth is out there”. Deelnemers aan deze intervisie kunnen ter plekke een vraag/kwestie/moeilijkheid inbrengen, maar we zullen ook (anonieme) intervisievragen voorbereiden om te kunnen bespreken. Kwesties/vraagstukken/moeilijkheden die verband houden met dit thema zouden bijvoorbeeld kunnen zijn:

·        Hoe zorg je ervoor dat je onprettige of heftige waarheden waar je over hoort van je patiënten niet mee naar huis neemt?

·        Hoe ga je om met patiënten die de waarheid niet durven of willen vertellen?

·        Hoe ga je om met patiënten die een hele andere perceptie op de waarheid hebben dan jij?

·        Hoe ga je om met collega's die een heel andere kijk hebben op diagnostiek of behandeling?

·        In hoeverre ga je met de waarheid van een patiënt mee als je niet weet in hoeverre deze klopt, twijfelt aan de deze waarheid of zelfs weet dat deze niet klopt? 

Kom naar de openbare intervisie om te profiteren van de kennis en ervaring van je collega’s en om anderen verder te helpen rondom vraagstukken waar we allemaal tegenaan lopen. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met de door jou besproken informatie.

Auteurs

Miriam Lommen

Rijksuniversiteit Groningen
Associate professor

Abstracts
Openbare intervisie: Hoe blijf je staande als therapeut