Alle presentaties van het afgelopen najaarscongres die beschikbaar zijn gesteld vind je op onze website.

Thema

De wereld beweegt, en niet zo’n beetje! Binnen ons werkveld zien we dit duidelijk terug. Er vinden drastische veranderingen plaats in de organisatie van de (jeugd)zorg, en ook onze manier van denken over ziekte, gezondheid en behandelen verandert. Verder maken technologische ontwikkelingen mogelijk dat interventies op andere manieren geselecteerd en aangeboden worden. En binnen de behandeling komt er steeds meer aandacht voor transities in levensfases, zoals de overgang naar volwassenheid en de menopauze, (bijbehorende) lichamelijke veranderingen, lichamelijke transitie als gevolg van ziekte en transitie wat betreft sekse. Zelfs onze eigen vereniging is in transitie.

Kenmerkend aan transities is dat ze tijd nodig hebben: work in progress dus! Dat is echter geen reden om niet alvast eens goed te kijken naar de gevolgen van transities voor onze dagelijkse klinische praktijk. Hoe kunnen we ze deze ontwikkelingen het beste integreren in ons therapeutisch handelen? Met welke moeilijkheden en uitdagingen krijgen we dan te maken? Maar bovenal: welke kansen en mogelijkheden bieden ze ons? Deze vragen staan centraal tijdens het najaarscongres van 2019.

Keynotesprekers

mojoimagealt-120-alt Thomas Ehring Transitie van stoornis-specifieke naar transdiagnostische behandelingen: Kansen en uitdagingen
 mojoimagealt-95-alt mojoimagealt-101-alt Ad de Jongh en Suzy Matthijssen EMDR in transitie
mojoimagealt-97-alt Marcus Huibers Gepersonaliseerde psychotherapie in de toekomst: wat werkt voor wie en hoe dan precies?
mojoimagealt-98-alt Marleen Rijkeboer Nieuwe ontwikkelingen in schematherapie
mojoimagealt-100-alt

Thérèse van Amelsvoort Transitiepsychiatrie: de kloof overbruggen

mojoimagealt-96-alt Jon Arcelus Mental Health in the Trans population: what do we know?

VGCt najaarscongres
27, 28 en 29 november 2019

NH Koningshof
Locht 117, Veldhoven

congres@vgct.nl
030 254 30 54

De VGCt is CRKBO-geregistreerd. Op alle verenigingsactiviteiten zijn de algemene voorwaarden evenementen van toepassing