Aanmeldstappen

Symposium, workshop of lezing
Inloggen
Gegevens indiener
Symposium
Voorzitter symposium
Lezing 1 (symposium)
Spreker lezing 1
Lezing 2 (symposium)
Spreker lezing 2
Lezing 3 (symposium)
Spreker lezing 3
Lezing 4 (symposium)
Spreker lezing 4
Discussant
Losse lezing
Spreker losse lezing
Workshop
Spreker workshop
Opmerkingen
Clinical Masterclass
Spreker CMC
Meet the expert
Spreker MtE
Openbare supervisie
Spreker OS
Keynotelezing
Spreker keynote
Preview
Algemene voorwaarden evenementen
Bevestigen
Bedankt!

Symposium, workshop of lezing

Wat zoeken wij?

De najaarscongrescommissie is op zoek naar bijdragen over:

  1. Wetenschappelijk onderzoek en workshops over psychische stoornissen en doelgroepen die onderbelicht zijn.
  2. Wetenschappelijk onderzoek en workshops die de bevindingen van dergelijk onderzoek toepassen binnen het cognitief-gedragstherapeutisch kader.
  3. Wetenschappelijk onderzoek en workshops over toepassingen binnen de cognitieve gedragstherapie gericht op het bespreekbaar maken van lastige of gevoelige situaties.
  4. Wetenschappelijk onderzoek en workshops over toepassingen binnen de cognitieve gedragstherapie op het gebied van stigma en destigmatisering.
  5. Vernieuwend wetenschappelijk onderzoek op het gebied van leerpsychologie, cognitieve psychologie en evidence-based mental health.
  6. Wetenschappelijk onderzoek en workshops over toepassingen van bestaande kennis en klassieke procedures op nieuwe klachten of in specifieke doelgroepen/contexten.

Ook bijdragen die niet direct aansluiten op het congresthema zijn van harte welkom.

In symposia en lezingen kun je de resultaten van recent wetenschappelijk onderzoek presenteren, waarbij je uitdrukkelijk aandacht besteedt aan de betekenis van deze resultaten voor de praktijk. In actieve, praktijkgerichte workshops kun je een werkwijze demonstreren en oefenen met de doorgaans deskundige en gevorderde deelnemers. Een workshop duurt 1,5 uur, voor symposia kun je bijdragen indienen voor 1,5 uur (4 lezingen + discussant) of 1 uur (2 lezingen + discussant). Zie het overzicht van alle criteria.

Praktisch

Van 1 februari tot 1 mei 2024 kun je je voorstel voor symposia, workshops en lezingen digitaal indienen. Je ontvangt direct erna per e-mail een bevestiging.

Onduidelijke of onvolledige aanmeldingen kunnen we niet beoordelen, dus vul je aanmelding duidelijk en compleet in. De tekst wordt voor alle publicaties, zoals op website of in magazine, niet geredigeerd. De indiener is verantwoordelijk voor fouten in spelling, grammatica of wetenschappelijke feiten.

Na de beoordeling van je voorstel eind mei 2024 krijg je medio juni bericht of je bijdrage is geplaatst in het programma, en op welke dag en tijdstip. Je moet je dan officieel aanmelden voor het door jou gewenste congresarrangement en eventueel overnachting. Je ontvangt hiervoor per e-mail een aanmeldlink.

Wat wil je indienen? *

Geef hieronder aan in welke vorm je je bijdrage wilt presenteren.

Let op!

Je geeft de workshop in een zaal waar tenminste 100 personen in kunnen.

Let op!

Om de generalisatie van de bevindingen naar de klinische praktijk te vergroten, leggen we per 2023 een grotere nadruk op de bijdrage van de discussant. Je kunt maximaal 4 lezingen indienen per symposium en elk symposium wordt afgesloten door een discussant. Het is belangrijk dat de discussant zelf werkzaam is als clinicus en in staat is een goede vertaalslag te maken naar de praktijk.

Aantal lezingen *

Uit hoeveel lezingen bestaat het symposium?

Ben je lid van de VGCt? *

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.


Als je problemen ondervindt bij het registeren neem dan contact met ons op via: congres@vgct.nl
Als je problemen ondervindt bij het registeren neem dan contact met ons op via: congres@vgct.nl